Mai ja Toivo x-pentue

Syntynyt 29.1.2020 6 urosta ja 4 narttua.

silmät: CEA-vapaat/CEA-vapaat ( tarkastettu 31.10.2018)
lonkat: A/A
kyynäreet: 0/0
polvet: 0/0
Selkä: VAO0 (normaali), LTV0 ( normaali)
Olkapäät: kuvattu OCD:n osalta terveeksi
geenitestit:
CL dna: terve (geenitesti)
TNS dna: terve (geenitesti)
IGS dna: terve (geenitesti)
MDR1 dna: terve (geenitesti)
CEA: kantaja (geenitesti)

Mai on hyvin nopea ja kiihkeä paimenlinjainen bordercollie. Vauhtia on niin agilityssä kuin paimentamisessakin. Mai palkkaantuu jo pelkästä tekemisestä, suurin palkka on päästä seuraavalle esteelle. Mai onkin hyvin fyysinen koira, eli nauttii fyysisestä rasituksesta. Se rakastaa canicrossia ja kaikenlaista liikuntaa. En ole vielä koskaan saanut Maita täysin väsytettyä, eli sillä löytyy virtaa kovempaankin menoon. Kotona Mai osaa kuitenkin rauhoittua mukavasti ja yöt nukuu hyvin levollisesti. Kotona tulee hyvin toimeen muiden perheemme koirien kanssa.
Mai on ahne ja hyvämahainen koira, ei esiinny herkkävatsaisuutta tai allergioita. Palkkaantuu kouluttaessa hyvin myös ruualla.
Mai on helppo muiden koirien kanssa. Kisapaikalla agility on tärkeintä eli ei välitä muista koirista, vaan keskittyy täysillä työntekoon. Mai onkin työnarkomaani, koira joka nauttii työskentelemisestä ja yhdessä tekemisestä, se palvoo kouluttajaansa ja on hyvin mielyttämisenhaluinen. Mai tekee kaiken täysillä ja täydellä innolla. Se onkin jokaisen aktiiviharrastajan unelmakoira.
Mailla on hyvä hyppytekniikka ja tiputtele turhaan rimoja. Se oppii nopeasti uusia asioita ja aina tekee parhaansa. Palkkaantuu myös sosiaalisesta palkasta.
Mai on paimenlinjainen ja suvusta sekä isä- että emälinjasta kaikki ovat paimennuskäytössä olevia koiria, osalla on hyviä tuloksia paimennuskisoista ja osa on ihan työkäytössä olevia koiria. Mai on myös käynyt lampailla ja on osoittanut olevansa pätevä paimen.
Kiihkeän ulkokuorenalta löytyy Maista myös hyvin hellyyden kipeä versio, aamuisin se kömpii viereen peiton alle ja nauttii rapsutuksista.

silmät: CEA-vapaat/CEA-vapaat ( tarkastettu 02.09.2019)
lonkat: A/A
kyynäreet 0/0
Selkä: VAO0 (normaali) LTV0 ( normaali) SP0 (puhdas)
Geenitestit: suvun perusteella CEA terve
Toivon on paimenlinjainen uros joka on suorittanut hyväksytysti paimennustaipumustestin.
Toivo on hyvähermoinen ja itsevarma uros, joka tulee hyvin toimeen muiden urosten kanssa. Toivo on avoin ja ystävällinen koira ja pitää kovasti lapsista.
Työmotivaatio Toivolla on erinomainen, työskentelee lampailla vauhdikkaasti ja hyvällä moottorilla. Kotioloissa osaa rauhoittua.
Toivolla on hyvä maha ja ruokahalu. Ei allergioita tai herkkävatsaisuutta.
Liikkuu hyvin, ja elastisesti. Hyvä taistelutahto, leikkii hyvällä moottorilla ihmisten kanssa. Ei ääni- tai alusta arkuutta.

Videoita Toivosta: