pehko.net
pehko.net

TOKO

Tällä sivulla pääset tutustumaan meidän tokoiluun

Taustaa

Toko on aina ollut meille kakkoslaji, agilityn jälkeen. Pidämme tokoa hyvänä vastapainona agilitylle. Agility on koiraa "kiihdyttävä" kilpailumuoto. Tottelevaisuuskoulutuksessa kehitetään koiran pitkäjänteisyyttä ja keskittymiskykyä. Tottelevaisuuskoulutuksella saadaan myös lisää hallittavuutta koiran suoritukseen agilityradalla. Molemmat lajit ovat hyvin toisiaan täydentäviä - niiden erilaisuudesta on apua puolin ja toisin.

Tottelevaisuuskoulutuksesta on myös huomattavasti apua jokapäiväisessä elämässä koiran kanssa. Koira oppii tulemaan luokse käskystä, istuu vaadittaessa jne.. Vaikka koiran kanssa ei tähtääkään tokokilpailuihin, niin jonkunlainen arkitottelevaisuus tulisi mielestämme opettaa jokaiselle ns. kotikoirallekin.

Koiristamme parhaiten TOKO kilpailuissa on menestynyt Vekki yhdessä Tiinan kanssa, mm. TOKO SM 2009 sijoitus 25.

kuva: Minna Saarinen kuva: Minna Saarinen
vas: FIN AVA FIN TVA BH JK1 Misty Island Copycat "Anza"
oik: FI AVA FI TVA BH Purple Pearl´s Illusia "Vekki"

Koulutus

Tokon koulutukseen emme satsaa ihan niin suurelta määrin, kuin agilityyn. Toko on mielenkiintoinen laji kouluttaa, se vaatii ohjaajalta määrätietoista ja tinkimätöntä asennetta. Koiralta se vaatii kuuliaisuutta ja tahtoa palvella ohjaajaansa. Näiden asioiden onnistuessa on toko mitä kauneinta katsottavaa. On upea näky kun ohjaajaansa "palvova" koira seuraa tiiviisti katsekontakti säilyen läpi tiukat seuraamiskaaviot. Asioiden toimimiseksi on tokossa käytettävä paljon työtunteja, mutta lopussa huolella tehty työ palkitaan ja yhdessä kilpaileminen koiran kanssa on antoisaa.

kuva: Minna Saarinen
kuvassa: Maple Yard Apocalyptica tokotreeneissä
web design by Evie Rekola